• Bockara,  Kyrkor

  Öppet Hus

  Välkomna att besöka Bockaras nyrenoverade missionshus! 24/10 Drop-in mellan kl. 14-17 Det kommer finnas möjlighet till fika & samtal, tipspromenad, fiskedamm, grilla pinnbröd och att se Mini-uvarnas ”konstutställning”.

 • Okategoriserade

  Inbjudan till årsmöte 5 september

  Äntligen kan vi genomföra det uppskjutna årsmötet. Den stora händelsen blir sammanslagningen av aktivitetsföreningen och hembygdsföreningen till en förening med nytt namn, som ska bestämmas på årsmötet. Vi firar detta med kaffe och smörgåstårta. I övrigt blir det sedvanliga årsmötesförhandlingar. Välkomna!

 • Okategoriserade

  Enkät för utveckling i Bockarabygden

  Nu är det dags för vår enkät för att få fokus på vilka aktiviteter som är viktiga för bygden att genomföra i Bockarabygdens lokala utvecklingsplan. Enkäten genomförs av Hela Sverige Oskarshamn i samverkan med lokala föreningar och Oskarshamns kommun. Resultatet ligger till grund för vidare arbete med lokala projekt samt underlag till arbete med Översiktsplan 2030. Klicka här för att läsa mer och fylla i enkäten!

 • Okategoriserade

  Bockara får en obemannad butik

  Bockara får en obemannad butik. Det står klart efter att bolaget Lifvs tagit beslut om att satsa på orten. Under förstudien, som har genomförts i det lokala utvecklingsprojektet, har vi haft regelbunden kontakt med Lifvs som tog ett snabbt beslut. Under projektet Lokal utveckling i Bockarabygden har en förstudie gällande dagligvaruhandel, servicepunkt och café nyligen avslutats. Under arbetet med förstudien har projektledare Annicka Gunnarsson på Hela Sverige Oskarshamn genomfört en enkätundersökning i Bockara och jämfört två olika leverantörer av obemannade butiker, AutoMat och Lifvs. Lifvs har tagit beslut om att satsa på en obemannad butik i Bockara och arbetet med att undersöka placering av butiken för att kunna starta bygglovsprocessen…

 • Okategoriserade

  Tipsa om bygdens ödehus

  Känner du till ett ödehus i Bockarabygden? Bor du granne med ett ödehus eller känner du till hus och lokaler som står tomma? I så fall så vill vi be dig att tipsa oss. Ditt tips kan hjälpa fler att hitta sitt drömboende och bidra till viktig inflyttning i Bockara. Ökad inflyttning bidrar till viktigt underlag för såväl kommersiell som offentlig service i bygden, skola och barnomsorg, föreningsliv, näringsliv etc. Ödehusen är en outnyttjad resurs som kommer till användning för bland annat barnfamiljer, unga vuxna och entreprenörer som drömmer om livet på landet. Intresset att bosätta sig på landsbygden är stort och många söker sitt drömhus i de småländska skogarna.…

 • Okategoriserade

  Skräpplockarmånad i september

  September är skräpplockarmånad och du kan hjälpa till att göra vår kommun ren och fin! Du får handskar och påsar att plocka i av oss, det finns att hämta på: Attraktiva Oskarshamn Kulturhuset Biblioteken i Figeholm, Kristdala, Påskallavik Tekniska kontoret Södra Fabriksgatan 20 (på Tekniska endast hämtning måndagar och tisdagar kl 13–16 vecka 36–40). Skräpet som samlas ihop kan slängas i anvisad container på Tekniska kontoret, Södra Fabriksgatan 20, förutsatt att det är samlat i påsar från utlämningsställen. Det står I love Oskarshamn på containern. Tack för att du håller Oskarshamns kommun rent!