Vindskydd med grillplats

Leva & Bo

Trivsamt med goda kommunikationer

Bockara är en trivsam by som utmärks av hjälpsamhet och god grannsämja. Om man kan slita sig från lugn och ro så garanterar riksväg 37/47 flitiga kommunikationer – en buss i timmen!

Här finns förskola och fritids samt skola för barn upp till klass sex. På Bockaraskolan tar man till vara på närheten till skog och sjö. På fritiden arrangeras många roliga aktiviteter för barn och ungdomar.

I Berga, fem minuter bort, finns dagligvaruhandel med god service samt tågstation. Annan service är till exempel biblioteksbuss, bensinmack, seniorträffar och äldreboende.

KSRR:s Mini-ÅVC, en mobil återvinningscentral, kommer till Bockara en gång i månaden – ett smidigt sätt att göra sig av med grovavfall. Sjukvård, hälsocentral och tandvård finns i närliggande Oskarshamn.

Boende i Bockara?

Är du intresserad av att flytta till Bockara? Bockara bjuder på prisvärda boenden nära naturen med naturen inpå knuten. Oskarshamns kommun och Attraktiva Oskarshamn AB erbjuder nyinflyttarservice till alla som funderar på, ska eller nyligen har flyttat till kommunen.

Foto: Freepik & KLT