Bockara församlingshem

Service A-Ö

Apotek

Coop Nära Berga är apotekets ombud i Bockara, se information under Dagligvaruhandel.

Bensinmack

Breges Bensin ligger mitt i Bockara längs väg 37/47.

Dagligvaruhandel

Coop Nära Berga ligger fem minuter från Bockara. Dagligvaruhandel och ombud för apotek, post, Svenska spel, Folkspel/Bingolotto och Sverigelotten. Övrig service är ombud för Festbutiken.nu med tårtor och smörgåstårtor 5-6 dagar/vecka, plankor och festfat 3 dagar/vecka, färska blommor, buketter, krukväxter, uteväxter i viss mån samt trädgårdsjord och gödsel.

Coop Nära Berga
Norra Storgatan 8
579 40 Berga

Telefon: 010-747 32 50
Webb: Coop Nära Berga

Fiber

Koppla upp dig till Bockaras nya fibernät. Fiber är framtiden. Fiber skapar möjligheter som att ha läkaren framför skärmen, göra läxorna på nätet och arbeta eller studera på distans. Med välfärdstjänster och e-hälsa skapar vi det nya digitala samhället. IP-Only Småland har byggt ett öppet och neutralt fibernät i Bockara.

Webb: smaland.ip-only.se

Kommunikationer

Bil

Avståndet till Oskarshamn är 24 kilometer och tar cirka 20-25 minuter. Högsby ligger 12 kilometer från Bockara med en uppskattad körtid på 10 minuter. Till Kalmar är avståndet cirka 82 kilometer med bil. Vi har också ungefär lika nära till storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö som ligger mellan cirka 3,5 till 4 timmar bort med bil.

Buss

Det går bussar en gång i timmen. Kalmar Läns Trafik ansvarar för kollektivtrafik med buss och tåg i länet.

Tåg

Berga station (fem minuter från Högsby) har 25 tågavgångar varje dag. Kustpilen via KLT till Kalmar och Linköping har nio avgångar i båda riktningarna måndag – fredag. Tidiga morgontåget Oskarshamn-Linköping och sena kvällståget Berga-Oskarshamn med fem turer i vardera riktning kompletterar Kustpilstrafiken.

Kulturbussen

Kulturbussen är en del av Oskarshamns bibliotek. Bussen besöker cirka 65 hållplatser varje månad. På bussen finns olika typer av böcker, för olika åldrar och olika önskemål. Här finns också musik, tidskrifter och mycket mer. Har du önskemål om böcker eller frågor?

Har du önskemål om böcker eller frågor, ring 0491-880 28.
E-post: kulturbussen@oskarshamn.se
Facebook @kulturbussenoskarshamn
Instagram @kulturbussen
Katalog/hemsida: Kulturbussen

Postombud

Coop Nära Berga är postombud i Bockara, se information under Dagligvaruhandel.

Räddningstjänst

I Bockara finns brandvärn. Det är frivilliga brandmän utan beredskap, som rycker ut på larm i närområdet och kan användas på större larm i kommunen.

Samlingslokaler

Petter Lars-gården – Bockara Hembygdspark

Bockara Hembygdsförening erbjuder möjligheten att hyra scenen och gården. Kontakta Anna-Stina Brege, telefon: 0491-521 26 för mer information.

Bockara församlingshem

Församlingshemmet går att hyra i samband med till exempel dop, vigsel, begravning, födelsedagsfest och sammanträden. Kostnad: 400 kr.
Kontakta Döderhults församling för mer information: Carla Nilsson, telefon: 0491-522 41 eller expeditionen, telefon: 0491-105 79.

Träffpunkten

En mötesplats för heltidspensionärer. Träffpunkterna bygger på delaktighet av deltagarna och ger goda tillfällen till sociala kontakter och aktiviteter. Här kan du hitta nya vänner och umgås under enklare former. Du kan själv ge förslag på vad du vill göra.

Besöksadress
Talldungevägen 2 A
Telefon: 0491-76 40 82

Öppet: Torsdagar 11:30-15:00

Äldreomsorg

Kastanjegården

Kastanjegården ligger i Bockara med närheten till naturen. Här finns totalt åtta lägenheter, varav fyra är för somatiskt sjuka personer och fyra lägenheter är för dementa personer. Alla lägenheter är belägna på markplan. Läs mer om Kastanjegården

Besöksadress
Kastanjegatan 10
Telefon: 0491-76 47 06

Foto: Daniel Olsson – Bockara Församlingshem