Hälsa & Sjukvård

Oskarshamns sjukhus

Vid akuta sjukdomsfall – ring 112!

Oskarshamns sjukhus erbjuder medicinsk specialistvård dygnet runt. Här utförs planerad kirurgi och ortopedi. Det finns en bred mottagningsverksamhet inom barn, gynekologi, hud, ögon, öron, tand och dialys.

Öppettider: Dygnet runt

Besöksadress: Rösvägen 1, Oskarshamn
Telefon: 0491-782 000

Webb: www.regionkalmar.se

Hälsocentral

I Kalmar län kan du välja mellan ett trettiotal offentliga och ett tiotal privata hälsocentraler eller läkarmottagningar i länet. Alla hälsocentraler/läkarmottagningar som finns på listan uppfyller de krav som Landstinget i Kalmar län ställer på vård och kvalitet.

På samtliga mottagningar ska det finnas läkare som är specialister inom allmänmedicin samt sjuksköterskor med särskild utbildning inom till exempel diabetes och demens. De ska även kunna erbjuda dig stöd och hjälp till en hälsosammare livsstil. Du kan när som helst byta hälsocentral eller läkarmottagning och du får göra hur många byten du vill.

1177.se kan du läsa mer om hälsocentraler och läkarmottagningar i Kalmar län!

Tandvård

Folktandvården finns över hela Kalmar län och verksamheten är indelas i allmäntandvård som har ett tjugotal kliniker, och specialist- och sjukhustandvård som finns i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Det finns även privatkliniker i både Oskarshamn och Högsby.

Mottagningar för tandvård

Foto: Landstinget Kalmar län