Politikernas svar om Kastanjegården

Vad tycker ert parti om äldreboendet Kastanjegårdens framtid?

Socialdemokraterna: Kastanjegården ska vara kvar. I Oskarshamns kommun är det idag brist på boenden inom äldreomsorgen och det behövs därför flera boenden, inte färre. Vi tycker också det är viktigt att det finns boenden i olika miljöer. Socialdemokraterna går till val på att ingen ska behöva vänta över 3 månader för att få ett boende och för att nå dit behöver vi fortsätta utveckla de boenden som idag finns.

Moderaterna: Moderaterna vill verka för ett varierat utbud av bostäder för äldre. Vi avser boenden både centralt och i ytterområdena. Av den anledningen behöver Kastanjegården byggas ut och finnas kvar.

Sverigedemokraterna: Sverigedemokraterna anser att det viktigaste för våra äldre är att de får den bästa möjliga omsorg och service. Det är inte driftformen i sig som är det viktigaste utan kvalitén.

Miljöpartiet: Miljöpartiet kommer att verka för att det ska finnas bra boende och också alternativa boende för äldre på de mindre orterna i kommunen. I det sammanhanget utgör Kastanjegården en viktig del.

Centerpartiet: Att Kastanjegården skall finnas kvar är vi väldigt tydliga med, precis som med äldreboendena i övriga ytterområdena. Vi driver också frågan om senior/trygghetsboende i kommunen. Inne i Oskarshamn så lär det bli fristående byggnader och verksamheter men ute i våra ytterområden så skulle ett alternativ kunna vara samordna det med befintliga boenden. Det skulle innebära fler vinster med samordning och kvalité men skulle också kunna innebära en utveckling av den befintliga verksamheten. Detta är något som vi vill titta vidare på och undersöka vilka möjligheter som skulle kunna finnas.

Vänsterpartiet: Vi tycker att det är viktigt att Kastanjegården ska vara kvar och det utgör en viktig kommunal närvaro. Samtidigt är det även viktigt att boendet är efterfrågat och att våra äldre vill bo kvar i Bockara även när det blir dags för ett särkilt boende.

Liberalerna och Kristdemokraterna: Den ska vara kvar och den behöver byggas ut.