Politikernas svar om gång- och cykelväg till Bengtkälla

Bockaraborna har i över 20 år önskat en förlängd gång- och cykelväg från Bockara uteby till Bengtkälla. Detta är en farlig sträcka som många går på men som betydligt fler skulle vilja använda. Hur ser ert parti på att  förlänga gång- och cykelvägen från Bockara uteby till Bengtkälla?

Socialdemokraterna: I vårt valmanifest lyfter vi särskilt fram Bockara som en viktig satsning för utbyggnad av gång- och cykelväg. Inför årets budget så har vi avsatt medel för att bygga en gång- och cykelväg mellan Bockara uteby och Bengtskälla. Dessvärre har Trafikverket inte sagt ja till en byggnation än, varför det krävs mer förhandlingar innan en byggstart är möjlig. I grund och botten är ansvaret för den aktuella vägen inte kommunens, men vi tycker det är angeläget att gång- och cykelvägen byggs, och därför vill vi fortsätta sätta tryck på Trafikverket att kommunen ska få ja till att bygga en säker gång- och cykelväg.

Moderaterna: Det här är en fråga som sträcker sig delvis utanför den kommunala verksamheten. Moderaterna har drivit den frågan under många år och kommer att fortsätta bevaka den viktiga frågan.

Sverigedemokraterna: Sverigedemokraterna ser positivt på att skapa en attraktiv och säker gång- och cykelväg mellan Bockara uteby och Bengtkälla.

Miljöpartiet: För miljöpartiet är detta en mycket viktig målsättning! Vi ser att bra och utbyggda vägar för cykling är en förutsättning för att vi inte bara ska få en säker miljö för de som cyklar utan även för att utveckla t ex arbetspendling med cykel/elcykel, cykelturismen mm. Vi måste ge förutsättningar för klimatsmarta sätt att transportera oss!

Centerpartiet: Detta är en fråga som vi försökt att driva på under ett antal år och ska vi vara ärliga så tror jag att om det endast hade varit upp till kommunen så hade den nog varit bygd nu, vi har satsat en hel del pengar den senaste mandatperioden på just cykelvägar. Problemet har hittills varit att Trafikverket sätter sig på tvären och inte ger tillstånd till att bygga vägen även om kommunen betalar. Så vi kommer att fortsätta att driva på frågan och försöka få Trafikverket att ändra sin inställning.

Vänsterpartiet: Vi är positiva och vill förlänga GC-vägen, särskilt viktigt med säkra vägar för elevers skolväg. I dagsläget har det knutit sig med Trafikverket, men vi arbetar intensivt för att det skall lösas.

Liberalerna och Kristdemokraterna: Det förs en dialog med Trafikverket. Vi är positiva till en sådan sträckning.