Politikernas svar om Mussebergs förskola

Vad tycket ert parti om Musseberg förskolas framtid?

Socialdemokraterna: Vi vill att Musseberg förskola ska fortsätta att utvecklas. En av frågorna som vi driver är att föräldrar som har barn i förskolan 15-timmar per vecka ska få större valfrihet att välja när barnen är i förskolan. Det tror vi är viktigt för både barn och föräldrar.

Moderaterna: Moderaterna anser förskolan är viktig för ett samhälles utveckling och anser vikten av att erbjuda både förskola och skola för att öka inflyttningen och utvecklingen av ett samhälle som Bockara.

Sverigedemokraterna: Förskolor är en nödvändighet för att kunna göra landsbygden attraktiv och för att kunna erbjuda familjer grundläggande service. Med Musseberg förskola ökar Bockaras attraktivitet
och möjlighet att växa som ort.

Miljöpartiet: Vi vill  investera i goda lärmiljöer och små grupper för barn i förskola och fritidshem. Det är av stor vikt att det finns en förskola i Bockara. Vi tror på en framtid där allt fler kommer att välja den mindre ortens fördelar och nära kontakt med landsbygden.

Centerpartiet: I grunden så har vi samma svar här som under förra frågan. Förskolan är minst lika viktigt (om inte till och med ännu viktigare) för bygdens attraktivitet och möjlighet till utveckling. Vi ser ett behov av att förskolan bevaras i Bockara. Jag har inga uppdaterade siffror tyvärr om hur många barn det är där idag men kan ändå konstatera att förskolan är väl använd och att verksamheten håller en bra kvalité.

Vänsterpartiet: Förskolan är viktigt för Bockaraskolans framtida utveckling och för att barnfamiljer ska vilja bosätta sig och stanna i Bockara.

Liberalerna och Kristdemokraterna: Den ska var kvar.